Restaurangporslin är mycket mer än bara funktionellt gods att lägga upp maten på. Ditt restaurangporslin är en viktig del av det du vill förmedla på din restaurang utöver att utgöra bakgrund för, och lyfta fram de maträtter du serverar. När du budgeterar för restaurangporslin, börja med att beräkna antalet sittplatser i restaurangen och den tid du uppskattar att måltiderna kommer att ta per bord. Fortsätt med att fundera över hur många sällskap du kan servera under de öppettider du har. Lunch tar vanligen cirka en (dryg) timme per bord/sällskap, middag ungefär 2,5 timmar. Gå vidare med antal gäster per bord och uppskattad åtgång av olika tallriksstorlekar/modeller. Jämför sedan med den diskkapacitet du har (diskmaskin, personal). NU har du ett underlag för att räkna ut hur mycket restaurangporslin du behöver köpa. Färg på restaurangporslin: Vitt är den mest gångbara färgen på restaurangporslin. Alla färger på maträtterna fungerar mot vitt restaurangporslin. Vitt restaurangporslin står sig också om du ändrar färger i inredningen på textiler som gardiner och dukar. Vitt passar till alla möbelfärger och målar du om i annan färg kan du fortsätta med samma vita restaurangporslin. Men om du om du väljer en inriktning på restaurangen som skall vara utmärkande för exempelvis ett land, eller en viss kultur, kanske restaurangporslin i lämplig färg bättre harmonierar med stilen du vill ha. Största urvalet av restaurangporslin finns dock i vitt. Hög kvalitet: Grundläggande kriterier för vårt utbud av restaurangporslin, är att det ska tåla daglig hantering och maskindisk länge, och ändå se lika fint ut. Att falla för t ex. konkursutförsäljningar eller "tillbud" av olika slag av i detaljhandeln, kan bli en dyr affär. (Efter några omgångar i disken brukar det visa sig t ex. som nagg i tallrikskanterna efter flisor, och ofta som krackelerad glasyr.) Det är stor skillnad på hushållsporslin och restaurangporslin, godsets hårdhet och glasyrkvalitet är viktiga aspekter i den tuffa restaurangmiljön. Tänk också på att restaurangbestick i rostfritt stål ska hålla hög kvalitet för att inte riskera tråkiga svarta streck på tallrikarna. Läs mera om restaurangbestick här. Tänk ekonomiskt: Försök att köpa allt restaurangporslin på en gång, för att kunna förhandla om ett bra pris. Väljer du välkända porslinsserier för restauranger, som inte försvinner från marknaden till nästa säsong, kan du också enkelt komplettera olika delar när det behövs. Att kunna duka med enhetligt restaurangporslin är en viktig del av det koncept du har valt för restaurangen. Restaurangporslin.com drivs av Hot Solutions AB i Linköping, med över ett decenniums erfarenhet av e-handel inom restaurangbranschen. Kontakta oss på 013-327 00 80 eller info@hot-solutions.se